Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Οι αγρότες αρνούνται να συζητήσουν με την κυβέρνηση- Προετοιμάζουν κάθοδο στην Αθήνα

Οι αγρότες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη μεσημεριανή συζήτηση για το αγροτικό

agrotes

 

Ίδια παραμένει η στάση των αγροτών καθώς οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη μεσημεριανή συζήτηση για το αγροτικό ενώ παράλληλα προετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα την Παρασκευή.

Κλειστά επ’ αόριστον θα είναι τα Τέμπη από τις 12 το μεσημέρι. Από τις 12 και για 2 ώρες αναμένεται να είναι κλειστά τα διόδια των Αφιδνών. Η νέα εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό παραμένει κλειστή ενώ αυτήν την ώρα ανοίγει το Κάστρο Βοιωτίας.

Οι αγρότες των Τεμπών δεν θα κατεβούν στην Αθήνα την Παρασκευή. Όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης, θα μεταβούν στην Αθήνα, όχι όμως για να διαδηλώσουν, αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσινούλης είπε πάντως ότι δεν έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά.

Παρόμοια στάση θα τηρήσουν και οι αγρότες του Προμαχώνα οι οποίοι επίσης δεν θα κατεβούν στο Σύνταγμα.

Αντίθετα, οι αγρότες στο μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας και σε άλλες περιοχές, όπως το Ηράκλειο Κρήτης αλλά και την Κέρκυρα θα έρθουν την Παρασκευή στην Αθήνα.

Η Αστυνομία σχεδιάζει ήδη μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά» είπαν στα Νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας για την στάση που θα κρατήσει το Μαξίμου όταν οι αγρότες κατεβούν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα επιβεβαίωσε ότι η τροχαία θα αποφασίσει τι θα κάνει σε σχέση με αυτό το θέμα καθώς υπάρχουν νόμοι και κανόνες.

Την Παρασκευή το «παρών» στο Σύνταγμα μαζί με τους αγρότες αναμένεται να δώσουν οι επιστημονικοί φορείς που επίσης σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By