Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Η αλήθεια νίκησε τον λαϊκισμό

Του Χρήστου Σγαρδέλη
Του Χρήστου Σγαρδέλη

Όλα ξεκίνησαν όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου. Το έλλειμμα της χώρας αναμενόταν στο 8% , σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Κώστα Καραμανλή. Το 2010 αποκαλύφθηκε ότι το έλλειμμα της χώρας έφτανε και ξεπερνούσε το 15% πράγμα που σήμαινε χρεοκοπία.

Εξαιτίας  του ελλείμματος αυτού αναγκαστήκαμε να μπούμε στο ΔΝΤ καθώς καμία χώρα δεν δάνειζε μια χρεοκοπημένη οικονομία όπως η δική μας.

Από τότε ξεκίνησε ένας πόλεμος λάσπης από ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝ.ΕΛ κλπ «αντιμνημονιακών» δυνάμεων που κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ως «προδότες», «δοσίλογους» κλπ. Ενώ τους έριχναν τις ευθύνες για «τεχνητή αύξηση του χρέους».

Η υπόθεση έφτασε ως τον Άρειο Πάγο ενώ πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την παραπομπή Γεωργίου, πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Έξι χρονιά μετά την έναρξη της κρίσης και τρία χρόνια μετά το άνοιγμα της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑΤ  έρχεται επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας μας κύριο Τσακαλώτο, όπου αναφέρει πως όλα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ της περιόδου 2010-2016 είναι απολύτως έγκυρα.

Από δω και πέρα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα και πολλά συμπεράσματα.

  • Το έλλειμμα, επίσημα, της χώρας το 2010 ήταν πάνω από 15%
  • Η κυρία Γεωργαντά πως και από ποιον ωθήθηκε να προβεί σε ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες;
  • Τι έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από εκείνον;
  • Να απαντήσει ο κύριος Καραμανλής πως το χρέος της χώρα το 2010 ήταν 15%
  • Τι έχει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το έλλειμμα και τα στοιχεία που έστειλε η Κομισιόν
  • Τι έχουν να πουν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το πόρισμα της Κομισιόν;
  • Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου παρέλαβαν μια χρεοκοπημένη Ελλάδα από τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία
  • Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε την πλήρη αλήθεια για την κατάσταση της οικονομίας και είναι ο μόνος Έλληνας υπουργός Οικονομικών που προχώρησε τόσο μεγάλη μείωση του ελλείμματος της χώρας
  • Το ΠΑΣΟΚ λοιδορήθηκε και θυσιάστηκε για να σωθεί η χώρα. Λοιδορήθηκε και από την δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και από την Λαϊκή και φιλελεύθερη δεξιά. Και όμως είναι το μόνο κόμμα που είπε την αλήθεια.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν μια είναι η λύση. Η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για εξεταστική επιτροπή για την πορεία της οικονομίας της χώρας από το 2000 και μετά.

Τα ψέματα τελείωσαν, οι δικαιολογίες στέρευσαν. Ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση της αλήθεια

(Visited 1 times, 1 visits today)
By