Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Η Amazon «εκθρόνισε» τη Google από την κορυφή

Η Amazon.com έγινε η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρία των ΗΠΑ, «εκθρονίζοντας» τη μητρική της Google, Alphabet για πρώτη φορά.

Η Amazon.com έγινε η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρία των ΗΠΑ, «εκθρονίζοντας» τη μητρική της Google, Alphabet για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, η μετοχή του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσε άνοδο 2,7%, προσδίδοντάς της χρηματιστηριακή αξία 768 δισ. δολαρίων. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της υποσκέλισε την Alphabet (μητρική της Google), της οποίας η κεφαλαιοποίηση έμεινε σταθερή στα 762,2 δισ. δολάρια, και αναδείχθηκε δεύτερη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρεία στον πλανήτη.

Η επιτυχία αυτή, σύμφωνα με την Wall Street, οφείλεται στην επέκτασή της στο cloud computing, στις νέες αγορές και την ασφάλιση υγείας.

pdfnews-asp_1

H Αmazon επίσης κατάφερε να ξεπεράσει τη Microsoft σε αξία το Φεβρουάριο και αναδείχθηκε ως η τρίτη πολυτιμότερη επιχείρηση, ενώ την πρωτιά κατέχει η Apple με χρηματιστηριακή αξία 889 δισ. δολαρίων, η οποία διατηρεί σταθερό προβάδισμα στην κούρσα προς την κεφαλαιοποίηση των 1 τρισ. δολαρίων, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στο προσεχές μέλλον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By