Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Η Amazon προχωράει σε 100.000 προσλήψεις και αυξήσεις μισθών

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζόμενων της σε όλον τον κόσμο και θα προσλάβει επιπλέον προσωπικό στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες που συνδέεται με την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι στις αποθήκες, τα κέντρα διαλογής, τα καταστήματα και τις εταιρείες διανομής της Amazon θα λάβουν αύξηση 2 δολάρια/ευρώ/λίρες στο ωρομίσθιό τους, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός θα προσλάβει 100.000 νέους εργαζομένους για μερική ή πλήρη απασχόληση προκειμένου να «αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση από τους ανθρώπους που βασίζονται στις υπηρεσίες της Amazon στη διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου».

«Γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους σε τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός ή οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης» με τον κορωνοϊό, επισημαίνει η Amazon στην ανακοίνωσή της.

«Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους καλωσορίζουμε στις ομάδες μας μέχρι τα πράγματα να επιστρέψουν στο κανονικό και οι παλιοί εργοδότες τους μπορέσουν να τους επαναπροσλάβουν», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι εκτός από την Amazon, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, προχωρούν σε νέες προσλήψεις προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση τόσο στα καταστήματά τους όσο και στις διαδικτυακές παραγγελίες

(Visited 1 times, 1 visits today)
By