Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Η Apple κλείνει όλα τα καταστήματά της εκτός Κίνας

Η Apple ανακοίνωσε ότι κλείνει τα εκατοντάδες καταστήματα λιανικής πώλησης εκτός Κίνας ως τις 27 Μαρτίου ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της Τιμ Κουκ.

Σε μια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Apple, ο Τιμ Κουκ δήλωσε ότι «ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης του ιού είναι η μείωση της πυκνότητας και η μεγιστοποίηση της κοινωνικής απόστασης», γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα.

«Σε όλα τα γραφεία μας παγκοσμίως, εκτός Κίνας, στρεφόμαστε στις ευέλικτες μορφές εργασίας», πρόσθεσε εξηγώντας ότι «αυτό σημαίνει ότι τα μέλη των ομάδων μας θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι, αν το επιτρέπει η δουλειά τους».

Ο επικεφαλής της Apple τόνισε ότι η εταιρεία βασίζεται στα μαθήματα που πήρε από την αντιμετώπιση της επιδημίας στην Κίνα.

«Ένα από τα μαθήματα είναι ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι να περιοριστεί η πυκνότητα (του πληθυσμού) και να αυξηθεί στο μέγιστο η κοινωνική απόσταση», επεσήμανε.

Την ώρα που η επιδημία εξαπλώνεται εκτός Κίνας «λαμβάνουμε νέα μέτρα για να προστατεύσουμε τις ομάδες και τους πελάτες μας», κατέληξε.

Η Apple άνοιξε ξανά και τα 42 καταστήματά της στην Κίνα χθες Παρασκευή.

Εξάλλου ο Κουκ επεσήμανε ότι οι δωρεές της εταιρείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19 έφτασαν χθες τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By