Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Οι Αζέροι «δυναμιτίζουν» την ατμόσφαιρα: Θα γεμίσουμε το γήπεδο με τούρκικες σημαίες

Ως ένδειξη συμπαράστασης στον αρχηγό της ομάδας, Γιαβίντ Χουσεϊνοφ ο οποίος αποκλείστηκε

Γιαβίντ Χουσεϊνοφ

Σε παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας μετατρέπεται ο πρώτος αγώνας του Παναθηναϊκού στο Αζερμπαϊτζάν με την Καμπάλα μετά τη δολοφονία του Αζέρου δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ, από αγνώστους, οι οποίοι θέλησαν να «υπερασπιστούν» τον αρχηγός της Καμπάλα, Γιαβίντ Χουσεϊνοφ.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ διέταξε να εντατικοποιηθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και να χυθεί άμεσα φως στην υπόθεση ενώ θέση πήρε και ο υπουργός Τύπου Αφλατούν Αμάσοφ, ο οποίος τόνισε πως «κάποιοι προσπαθούν να δείξουν ότι δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στη χώρα».

Οι οπαδοί πάντως της Καμπάλα, αντέδρασαν στον αποκλεισμό του Χουσεϊνοφ από τις προπονήσεις του συλλόγους έπειτα από εντολή της διοίκησης μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος, σε ένδειξη συμπαράστασης, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ενώ δεν αποκλείεται στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό να γεμίσουν το γήπεδο με σημαίες της Τουρκίας.

Άλλωστε αυτή η κίνηση του Χουσεϊνοφ, να πανηγυρίσει με σημαία της Τουρκίας, ήταν που προκάλεσε την αντίδραση στο ματς του προηγούμενου γύρου με τον Απόλλωνα Λεμεσού και το σχόλιο του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Ρασίμ Αλίεφ.

By