Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020

Η Εθνική Τράπεζα περνά στο «plan B» για την Εθνική Ασφαλιστική

Παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao – H Fosun δεν κατέθεσε προσφορά αιφνιδιάζοντας την τράπεζα και την κυβέρνηση

Η Εθνική Τράπεζα περνά στο plan B για την Εθνική Ασφαλιστική μετά την κατάθεση μιας και μόνης προσφοράς από την Gongbao και την απροσδόκητη υπαναχώρηση της Fosun.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΤΕ, η Εθνική παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao. Παράλληλα προσθέτει ότι εξετάζει όλες τις λύσεις, «συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς». Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι παρέλαβε και θα εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο Όμιλο εταιρειών Gongbao.

Πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

Οι ιστορικές αξίες και ο σημαντικός ρόλος του Ομίλου της ΕΤΕ στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλουν την εξέταση όλων των βέλτιστων λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας Διεθνούς Δημόσιας Προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

H Εθνική Τράπεζα θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι η στάση της Fosun αιφνιδίασε τόσο την τράπεζα όσο και την εποπτεία αλλά και την κυβέρνηση

By