Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Η Γαλλίδα φασίστρια Μαρίν Λεπέν ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

lepen

Μια δήλωση πρόκληση έκανε η ηγέτης του Γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Le Monde. Η κ. Λεπέν μίλησε για τις εκλογές στην Ελλάδα και τόνισε ότι ελπίζει σε «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ«.

Η ηγέτιδα της γαλλικής Ακροδεξιάς δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στην υποστήριξη ενός κόμματος το οποίο κινείται «μεταξύ Αριστεράς και Άκρας Αριστεράς», όπως σημειώνει η εφημερίδα.

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», αναφέρει η Μ. Λεπέν.

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της Άκρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Προσθέτει δε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Η Μ. Λεπέν τονίζει, πάντως, ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική και ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, το πλέον συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη από μέρους του» της Ε.Ε.

Η εφημερίδα εκτιμά, πάντως, ότι η υποστήριξη της Μ. Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από την Χρυσή Αυγή.

By