Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα και σε πολίτες της ΕΕ

Η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες της ΕΕ για να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Ανδρέας Σόιερ.

«Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την προστασία του πληθυσμού. Επεκτείνουμε τους περιορισμούς για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν προς τη χώρα σε ταξιδιώτες και από τα ευρωπαϊκά κράτη – ανεξάρτητα από το αν ταξιδεύουν στη Γερμανία μέσω αεροπορικών, σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, ανέφερε δήλωση του υπουργείου του.

Η κυκλοφορία εμπορευμάτων και τα άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ή ζωτικής σημασίας υποδομών απαλλάσονται από την απαγόρευση, δήλωσε ο Σόιερ.

Νωρίτερα η καγκελάριος Μέρκελ στο πρώτο της τηλεοπτικό διάγγελμα εκτός Πρωτοχρονιάς με δραματικό τρόπο προειδοποίησε τους Γερμανούς για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν η απαγόρευση θα επηρέαζε τους ταξιδιώτες από όλες τις χώρες της ΕΕ ή μόνο μερικές από αυτές.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι συνοριακοί έλεγχοι ισχύουν τώρα για τα αεροπορικά και θαλάσσια ταξίδια στην Ευρώπη. Είπε ότι οι περιορισμοί ταξιδιών ισχύουν με άμεση ισχύ στις πτήσεις από την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τη Δανία και την Ελβετία, καθώς και από τα θαλάσσια ταξίδια από τη Δανία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By