Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Η Lamborghini αποκαλύπτει την αγωνιστική Urus ST-X

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες της αγωνιστικής έκδοσης ST-X της Lamborghini Urus η οποία θα συμμετέχει στον αγώνα του θεσμού Super Trofeo 2020 στην πίστα Misano Adriatico στην Ιταλία.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του ως πρωτότυπο η Lamborghini μας δείχνει την τελική μορφή της Urus ST-X που έχει δημιουργήσει το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης έκδοσης είναι η πράσινη απόχρωση Verde Mantis την οποία έχουν και πολλές αγωνιστικές Huracan

Βασικό στοιχείο του εξοπλισμού είναι φυσικά το αγωνιστικών προδιαγραφών FIA ρολ-κέιτζ, το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης και το δοχείο καυσίμου ασφαλείας. Αρκετή δουλεία έχει γίνει για τη μείωση του βάρους με την αγωνιστική έκδοση να ζυγίζει 25% λιγότερο από το μοντέλο παραγωγής φθάνοντας τα 1.649 κιλά.

Κινητήρια μονάδα παραμένει ο 4.0λιτρος V8 με την Lamborghini να μην έχει ανακοινώσει προς το παρόν την ισχύ που θα έχει η αγωνιστική Urus η οποία θεωρείται σίγουρο πως θα ξεπερνά τους 641 ίππους της πολιτικής έκδοσης. Μάλιστα σύμφωνα με φήμες από το εσωτερικό της Lamborghini, η εταιρία εξελίσσει μια σκληροπυρηνική έκδοση δρόμου της Urus που θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από την αγωνιστική ST-X. Πιθανότατα το συγκεκριμένο μοντέλο θα υιοθετεί λύσεις που θα του επιτρέπουν να επωφελείται από το χαμηλότερο βάρος και τον πιο δυνατό κινητήρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By