Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Η Μέρκελ ετοιμάζει «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα

Είναι η εναλλακτική λύση προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ

merkel

Τα πάντα παρά καλά είναι τα νέα που έρχονται από την Γερμανία με το περιοδικό Spiegel να κάνει λόγο για εφιαλτικό σενάριο της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων.

Όπως αναφέρει το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση επικρατούν και απόψεις για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως έγινε πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο.

Μάλιστα, το εν λόγω σενάριο φαίνεται πως είναι για τα καλά στο μυαλό της Γερμανίδας καγκελαρίου, ως εναλλακτική λύση για το «ελληνικό ζήτημα» και προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ, κάτι που άλλωστε επιθυμεί η Μέρκελ.

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει επίσης ότι οι σύμβουλοι της Μέρκελ είχαν εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν από δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής Βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν ένα τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για κάποιες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit και «μπορεί πολύ εύκολα να διανοηθεί μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βρίσκει σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, που επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By