Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Η «Μονόπολη» νομιμοποιεί την κλοπή

Μία νέα έκδοση του παιχνιδιού θα νομιμοποιήσει το όνειρο πολλών παικτών του δημοφιλούς επιτραπέζιου: τη δυνατότητα να κλέψουν. 

Η Hasbro θα παρουσιάσει το φθινόπωρο μια ειδική έκδοση για «κλέφτες», αφού έρευνα που διεξήγαγε σε περίπου 2.000 ανθρώπους αποκάλυψε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι σχεδόν οι μισοί παραβιάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

«Οπότε το 2018 αποφασίσαμε ότι έχει έρθει η ώρα να δώσουμε στους οπαδούς του παιχνιδιού αυτό που ήθελαν πάντα, μια Μονόπολη που ουσιαστικά ενθαρρύνει το “κλέψιμο”», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Hasbro.

Στη νέα εκδοχή της «Μονόπολη» θα περιλαμβάνονται 15 επιπλέον κάρτες που θα επιτρέπουν στους παίκτες να επιδίδονται νομίμως τις πιο κοινές παρατυπίες: να προσθέτουν ξενοδοχεία χωρίς να πληρώνουν, να κλέβουν χρήματα από το ταμείο ή να «πηδάνε» ένα τετραγωνάκι.

«Κάθε παίκτης θα αναλαμβάνει την τράπεζα όταν έρχεται η σειρά του (…) γεγονός που θα κάνει πιο εύκολες τις “κλεψιές”», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η «Μονόπολη» δημιουργήθηκε το 1935 από έναν άνεργο που καταστράφηκε από το κραχ του 1929. Πλέον διανέμεται σε 114 χώρες και έχει πουλήσει περισσότερα από 275 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By