Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Η περιπέτεια ενός Βρετανού με Ισπανική τράπεζα

Όλα άρχισαν όταν η τράπεζα ενημερώθηκε ότι ο πελάτης της ζει στην Ελλάδα

bank-sign-31391419758

Μία απίστευτη περιπέτεια, που δείχνει πώς βλέπουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, βίωσε ένας Βρετανός, που ζει στην Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος μοιράστηκε το πρόβλημά του με τον Guardian. Όλα άρχισαν όταν το Δεκέμβριο ζήτησε για ένα νέο pin από την Santander, για τις διαδικτυακές συναλλαγές του με την τράπεζα στην οποία έχει λογαριασμό. «Κανένα πρόβλημα», του απάντησαν και τον ενημέρωσαν ότι θα του αποσταλεί ταχυδρομικά σύντομα. Μετά από απανωτά τηλεφωνήματα που ακολούθησαν όμως, του είπαν τελικά ότι δεν θα του στείλουν το νέο pin, γιατί η Ελλάδα θεωρείται πολύ επικίνδυνη.

«Αρνήθηκαν να μου δώσουν το pin ακόμη κι αν επισκεπτόμουν ένα υποκατάστημα στη Βρετανία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση στο λογαριασμό μου από την Ελλάδα, να ελέγξω τις πάγιες εντολές μου, ή να μεταφέρω χρήματα. Η σύζυγός μου είναι στην ίδια κατάσταση με τη χρεωστική της κάρτα, για την οποία επίσης αρνήθηκαν να της δώσουν αριθμό pin. Μπορεί να με αποκλείσει έτσι μία τράπεζα;», έγραψε στον Guardian ο Βρετανός που ζει στη Μεσσηνία.

Η βρετανική εφημερίδα ανέλαβε να βρει απαντήσεις. Αρχικά, άνθρωποι της τράπεζας είπαν στη δημοσιογράφο ότι οι πελάτες της στο εξωτερικό μπορούν να πάρουν το pin τους από κάποιο υποκατάσταση στη Βρετανία, κάτι που όμως αρνήθηκαν στον συγκεκριμένο κύριο. Το επόμενο επιχείρημα της τράπεζας ήταν πως η διεύθυνση που είχε ζητήσει να του σταλεί το pin ήταν διαφορετική από εκείνη την οποία είχε η τράπεζα στα στοιχεία του.

Όταν επικοινώνησε όμως με την τράπεζα η Υπηρεσία Οικονομικής Διαμεσολάβησης, η Santander επανέλαβε το απίστευτο επιχείρημα που αφορά την Ελλάδα. Ότι είναι χώρα «υψηλού κινδύνου» για στοιχεία ασφαλείας. Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι τράπεζες έχουν τη δικαιοδοσία να αποφασίζουν ποιες χώρες θεωρούν επικίνδυνες, αλλά τελικά κατάφερε να πείσει τη Santander να επιτρέψει στο συγκεκριμένο πελάτη να παραλάβει το pin του από υποκατάστημα, μαζί με αποζημίωση 50 λιρών. Μετά από την επιμονή της δημοσιογράφου τελικά όμως η τράπεζα πείστηκε να κάνει μία εξαίρεση και να στείλει ταχυδρομικά το pin στον συγκεκριμένο άνδρα, εξαιτίας της ταλαιπωρίας που υπέστη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By