Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2020

Η Ρωσία στέλνει ελικόπτερα κοντά στα σύνορα της Τουρκίας


Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έστειλε τα ελικόπτερα στην Αρμενία προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν

rwssika polemika

Αρκετά ελικόπτερα έστειλε η Ρωσία στη στρατιωτική της βάση στην Αρμενία, προκειμένου να την ενισχύσει. Τα ελικόπτερα, μαχητικά και μεταγωγικά, εστάλησαν στη βάση Ερεμπούνι στην Αρμενία, κοντά στην πρωτεύουσα, το Γερεβάν. Οι Ρώσοι έχουν μία ακόμη βάση, στο Γκιουμρί, που είναι κοντά στα σύνορα Αρμενίας- Τουρκίας.

Έως τώρα, επτά μαχητικά και μεταγωγικά ελικόπτερα MI-24 και MI-8 έχουν σταθμεύσει στο Ερεμπούνι, ενώ ένα ακόμη αναμένεται να φτάσει εκεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ηδη, από το 1998, οι Ρώσοι σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη MIG-29 στη συγκεκριμένη βάση.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι έστειλε τα ελικόπτερα στην Αρμενία προκειμένου να αποφευχθεί μία σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν. Όμως, το γεγονός ότι τα ελικόπτερα βρίσκονται κοντά στα τουρκικά σύνορα εκλαμβάνεται επίσης και ως μία προειδοποίηση προς την Άγκυρα.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες, μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, αλλά ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του είναι ανοιχτή σε συζητήσεις με τη Μόσχα. Παρόλα αυτά όμως, δήλωσε ότι η Αγκυρα σκέφτεται να λάβει μέτρα εναντίον της Ρωσίας, ως αντίποινα. «Αν το θεωρήσουμε απαραίτητο», θα το κάνουμε, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε μέλη του κόμματός του.

«Ελπίζουμε όμως ότι η κρίση με τη Ρωσία θα ξεπεραστεί και ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να καταφύγουμε σε αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε.

By