Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020

Οι σιίτες κατέλαβαν το αεροδρόμιο της πόλης Ταΐζ στην Υεμένη

Ο πρόεδρος της χώρας έχει καταφύγει στην πόλη Άντεν

roma_feyemoord_epeosodia19022015_4

Το αεροδρόμιο της πόλης Ταΐζ, κοντά στο Άντεν, τέθηκε σήμερα το πρωί υπό τον έλεγχο των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι και στρατιωτών πιστών στον πρώην πρόεδρο της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το αεροδρόμιο της μεγάλης αυτής πόλης στη νότια Υεμένη ελέγχεται πλέον από τους Χούτι και τους συμμάχους τους, διευκρίνισε η πηγή.

Από την Ταΐζ περνά ο δρόμος προς το Άντεν, όπου έχει καταφύγει ο πρόεδρος Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι μετά τη διαφυγή του τον Φεβρουάριο από τη Σαναά όπου οι Χούτι που κατέλαβαν την πρωτεύουσα, του είχαν επιβάλει κατ” οίκον περιορισμό.

Την ίδια ώρα στο Άντεν, αντιαεροπορικές δυνάμεις της Υεμένης άνοιξαν πυρ εναντίον αεροσκάφους άγνωστης ταυτότητας που πετούσε πάνω από το κτίριο όπου έχει έδρα του ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ-Μάνσουρ Χάντι Ράμπου αναγκάζοντάς το να απομακρυνθεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Είναι το τρίτο ανάλογο περιστατικό που σημειώνεται τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, με άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφη να πετούν πάνω από το συγκεκριμένο κτίριο. Σε ένα από τα περιστατικά αυτά, αεροσκάφος έριξε βόμβες χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές.

By