Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2020

Η Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ για τις κυβερνοεπιθέσεις

Η Πιονγιάνγκ απειλεί με επιθέσεις κατά του Λευκού Οίκου

sony-building 02

Σε συνέχεια των δηλώσεων των ΗΠΑ, μετά τις κυβερνοεπιθέσεις στη Sony, με «επιθέσεις» άγνωστου τύπου και χαρακτήρα απείλησε τη Δευτέρα η Βόρεια Κορέα, σε μια κλιμάκωση των αντεγκλήσεων των δύο χωρών.

Η Πιονγιάνγκ απειλεί με επιθέσεις κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και του συνόλου του εδάφους των ΗΠΑ.

Οι Βορειοκορεάτες αρνούνται τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση ενάντια στην εταιρεία, η οποία γύρισε κινηματογραφική ταινία για μία φανταστική δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η δήλωσε έρχεται λίγες ημέρες μετά τις επίσημες κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι πίσω από την επίθεση στην Sony Pictures κρύβεται η Βόρεια Κορέα.

«Ο στρατός και ο λαός της ΛΔ της Κορέας είναι απόλυτα έτοιμοι για αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ σε κάθε πολεμικό επίπεδο, μεταξύ άλλων και σε εκείνο του κυβερνοπολέμου», αναφέρεται στη μακροσκελή δήλωση, την οποία μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας.

Στην δήλωση γίνεται ειδική αναφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος «αστόχαστα έσπευσε να διακινήσει τη φήμη ότι η Β. Κορέα βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Sony».

Η Β. Κορέα χαρακτηρίζει «δίκαιη» την πράξη όσων πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι ή πού βρίσκονται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By