Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

i8 Roadster, το πιο προκλητικό υβριδικό

Μέσω των social media της BMW η ανοιχτή i8 συστήνεται στο ευρύ κοινό, δίνοντας ραντεβού για το 2018, όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή της. 

Δεν μοιάζει με καμία άλλη και μόνο η εμφάνισή της αφήνει υποσχέσεις ατελείωτων συγκινήσεων. Η BMW i8 είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό, ιδιαίτερο, ταχύ και προκλητικό υβριδικό αυτοκίνητο –και τον πήχη ανεβάζει πολύ περισσότερο η αναμενόμενη roadster εκδοχή της.

 Για την i8 roadster γνωρίζουμε ήδη από τις κατασκοπευτικές εικόνες, ωστόσο αυτή είναι πρώτη φορά που η BMW μιλά ανοιχτά για τρίτο μοντέλο της οικογένειας i, που θα προστεθεί στη γκάμα της το 2018.

Σε σχέση με την coupe που γνωρίζουμε ήδη, η roadster θα έχει μια πολύ μικρή υφασμάτινη οροφή η οποία θα «χάνεται» πίσω από τα εμπρός καθίσματα, με το άνοιγμα να παραπέμπει σε targa και όχι full cabrio αμάξωμα.

Το τελευταίο διατηρεί τη δομή της κουπέ έκδοσης και κατασκευάζεται από ανθρακονήματα, ενώ η BMW δεν ανακοινώνει το παραμικρό για τα μηχανικά μέρη, τα οποία προφανώς θα περιλαμβάνουν τον turbo κινητήρα 1.5 λίτρων στο κέντρο και τον ηλεκτρικό στον εμπρός άξονα, οι οποίοι συνδυαστικά αποδίδουν 360 ίππους. Πιθανολογείται πως ίσως η roadster εκδοχή φέρει και κάποια αυξημένη αυτονομία στην αμιγώς ηλεκτρική της κίνηση, που σήμερα είναι 37 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον επίσημο, τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο, με μια πλήρη φόρτιση.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε την πρωτότυπη εκδοχή της i8 Roadster, η οποία παρουσιάστηκε με την ονομασία Concept Spyder ήδη από το 2012, ένα χρόνο πριν την επίσημη αποκάλυψη της coupe έκδοσης το 2013. Γεγονός που αποδεικνύει ότι από τότε το μοντέλο ήταν στο πλάνο της BMW και απλά έπρεπε να περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου. Το οποίο, ίσως φέρει και ένα facelift αισθητικό με πιθανή αναβάθμιση επιδόσεων και για την coupe εκδοχή.

By