Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Υεμένη: 28 νεκροί και 75 τραυματίες σε επιθέσεις του ΙΚ

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ένα τέμενος στην βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας Σαναά

yemeni aeroporiki epidromi

Δύο βομβιστικές επιθέσεις ς που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε ένα τέμενος στην βόρεια περιοχή της πρωτεύουσας Σαναά, οι οποίες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τους αντάρτες Χούτι προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων και τον τραυματισμό 75.

Το παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην χώρα ανέλαβε την ευθύνη για τις φονικές επιθέσεις.

Το πρακτορείο ειδήσεων Σαμπά, που ελέγχεται από τους Χούτι, ανέφερε με ένα γραπτό μήνυμα πως η πρώτη έκρηξη έγινε από έναν βομβιστή αυτοκτονίας στο τέμενος αλ Μοαγιάντ. Ακολούθησε μια έκρηξη από ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά με στόχο γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν σπεύσει στην περιοχή.

Το τέμενος αλ Μοαγιάντ, που λειτουργεί υπό τον έλεγχο των Χούτι στην γειτονιά αλ Τζαράφ στην Σαναά, έχει υπάρξει και στο παρελθόν στόχος των τζιχαντιστών, που θεωρούν τις σιίτες αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν, ως αιρετικούς.

Νωρίτερα σήμερα, δύο εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό σκοτώθηκαν από πυρά στην βόρεια επαρχία Αμράν, από άγνωστο ένοπλο, όπως ανέφερε η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση, σε ένα σπάνιο περιστατικό βίας εναντίον εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στον πόλεμο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By