Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Οικονομικός έλεγχος στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το υπουργείο Πολιτισμού με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προχωρά στη διευθέτηση των οικονομικών του προβλημάτων

k8be-708 (1)

Έχοντας φτάσει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο με δυσθεώρητα χρέη το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, φαίνεται πως μπορεί να ελπίζει μετά την εκταμίευση σημαντικών ποσών για την καταβολή μισθών και την αποπληρωμή των χρεών του.

Σημαντικά ποσά εκταμιεύονται και ταυτόχρονα ξεκινά οικονομικός έλεγχος στο θέατρο, που εδώ και δυο εβδομάδες δεν έχει πρόεδρο και αντιπρόεδρο μετά την παραίτησή τους από το ΔΣ. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην ταχύτερη δυνατή διευθέτηση των οικονομικών προβλημάτων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προχωρεί το υπουργείο Πολιτισμού με προτεραιότητα τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και την αποπληρωμή των χρεών του ΙΚΑ, που μέχρι προ τινος έφθαναν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, σε συνεργασία με τον αν. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο αν. Υπουργός Πολιτισμού Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί η ένταξη του ΚΘΒΕ σε σχετική ρύθμιση με το ΙΚΑ.

Αναλυτικά:
Το Υπουργείο Πολιτισμού εκταμίευσε προ μηνός το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκ των οποίων 540 χιλ. ευρώ δεσμεύθηκαν για χρέη προς το ΙΚΑ και τις τράπεζες.
Εχει εγκριθεί και εντός των ημερών εκταμιεύεται προς το ΚΘΒΕ  το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Από αυτό, 550 χιλ. ευρώ θα διατεθούν για τις ανάγκες της μισθοδοσίας, ενώ περίπου 450 χιλ. ευρώ προορίζονται για το ΙΚΑ, προκειμένου να καταστεί δυνατό να μπει το ΚΘΒΕ σε ρύθμιση. Το χρέος κανονίστηκε να αποπληρωθεί σε 150 δόσεις.
Σύντομα, το Υπουργείο Πολιτισμού θα προχωρήσει στην εκταμίευση ακόμη ενός εκατομμυρίου ευρώ που προορίζεται για την ικανοποίηση των αμέσων οικονομικών αναγκών του ΚΘΒΕ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένει άμεσα την πλήρη ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση εκ μέρους της διοίκησης, προτού διαταχθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα παρελθόντα έτη. Η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εργάζονται εντατικά για να επανέλθει ο κατ’ εξοχήν θεατρικός οργανισμός της Βορείου Ελλάδος σε κανονική λειτουργία, σε συνεργασία με τους εργαζομένους και τη διοίκηση. »

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)