Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Ηλεκτρίζει η Aston Martin Rapide E των 610 ίππων!

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της βρετανικής φίρμας έρχεται με αυτονομία άνω των 320 χιλιομέτρων και περιορισμένη παραγωγή 155 μονάδων.

Η πλειοψηφία των κατασκευαστών αυτοκινήτων στρέφεται όλο και περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, ακόμη και οι πιο «παραδοσιακοί» εξ αυτών, όπως για παράδειγμα η Aston Martin. Έτσι λοιπόν η βρετανική φίρμα παρουσίασε το πρώτο μοντέλο παραγωγής, το οποίο κινείται αποκλειστικά από μπαταρίες.

H Rapide E, φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, ενώ προσφέρει αυτονομία η οποία υπερβαίνει τα 320 χιλιόμετρα. Με τον κατάλληλο φορτιστή η Aston Martin Rapide E μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 300 χιλιόμετρα ανά μία ώρα φόρτισης, ενώ στο προσεχές μέλλον θα λάνσαριστεί φορτιστής ο οποίος θα εξασφαλίζει ρυθμό 500 χιλιομέτρων ανά ώρα φόρτισης.

Το βρετανικό ηλεκτρικό μοντέλο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικοί ισχύ 610 ίππων και 950 Nm ροπής. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις της Rapide E, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./.ώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By