Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2020

Ινδία: Δεκάδες νεκροί σε εκτροχιασμό τρένου

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λούκνοου

ektroxiasmos trenou

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή, όταν εκτροχιάστηκε μια επιβατική αμαξοστοιχία στη βόρεια Ινδία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται δύο κατεστραμμένα βαγόνια που έχουν ανατραπεί πλάι στις ράγες. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λούκνοου, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ούταρ Πραντές.

Ο Νιράτζ Σάρμα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών Northen Railway δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και ότι εντόπισαν τα πτώματα 32 ανθρώπων ανάμεσα στα συντρίμμια. Περίπου 50 επιβάτες του τρένου τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή, το ένα από τα βαγόνια ήταν άδειο και στο γεγονός αυτό οφείλεται ο σχετικά μικρός αριθμός των θυμάτων.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Trust of India (PTI) μετέδωσε ότι το τρένο χτύπησε σε μια μπαριέρα και κατόπιν εκτροχιάστηκε.

Ο Σάρμα είπε ότι θα διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος που μπορεί να οφείλεται σε αμέλεια του μηχανοδηγού ή σε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά το τρένο για τις μετακινήσεις τους. Τον Φεβρουάριο μια αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λόγω πτώσης βράχων στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι.

Η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει 137 δισεκατομμύρια δολάρια για να εκσυγχρονίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο και να το καταστήσει πιο ασφαλές.

By