Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2019

iPhone που διπλώνει ετοιμάζει και η Apple

Μπορεί η Apple να μην έκανε την εμφάνισή της στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση της Βαρκελώνης, κατάφερε ωστόσο να τραβήξει τα βλέματα ακόμα κι από μεγάλη απόσταση με τις αναδιπλούμενες προτάσεις της. 

Σύμφωνα με το AppleInsider η εταιρεία έχει κκατοχυρώσει μια ευρεσιτεχνία με τίτλο «Electronic Devices with Flexible Displays» (Ηλεκτρονικές Συσκευές με Ευελικτες Οθόνες, δηλαδή). Σε αυτήν ο κολοσσός του Κουπερτίνο περιγράφει τρόπους για να προστατεύεται η foldable οθόνη όταν εκτίθεται σε ακραίες θερμοκρασίες, γεγονός που επιβεβαιώνει πως και η Apple θα ακολουθήσει την νέα τάση.

Το νέο δεν είναι καινούργιο. Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και ο συνιδρυτής της Apple Στιβ Βόζνιακ είχε δηλώσει στο Bloomberg ανήσυχος γιατί η εταιρεία έχει μείνει πίσω στον τομέα των αναδιπλούμενων συσκευών. «Για χρόνια η Apple κυριαρχούσε σε τομείς όπως το touch ID, η αναγνώριση προσώπου και η εύκολη πληρωμή μέσω του τηλεφώνου. Δεν είναι όμως ηγέτης σε τομείς όπως τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα και αυτό με ανησυχεί γιατί πραγματικά θέλω ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο».

iphone foldable

Ήδη από το 2014 η Apple είχε καταθέσει μία ευρεσιτεχνία για ένα αναδιπλούμενο iPhone η οποία εγκρίθηκε δύο χρόνια αργότερα. Ωστόσο παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι η εταιρεία δεν αναμένεται να μας παρουσιάσει την δική της foldable εκδοχή πριν από το 2020. Και ίσως τότε να είναι πολύ αργά.

iphone foldable

By