Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Είσοδο με ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ακρόπολη

Αυξήσεις και στις τιμές των εισιτηρίων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

akropoli

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να υπάρχει σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, θα ξεκινήσει την εφαρμογή του, τον Ιούνιο, από τον χώρο της Ακρόπολης.

Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου.

Ο κ. Ξυδάκης, σε συνέντευξη Τύπου στις 16 Απριλίου, είχε αναφέρει πως η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα ξεκινήσει από επτά μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη, Ολυμπιείο, Αρχαία Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Ρωμαϊκή Αγορά, Κεραμεικός, Θέατρο Διονύσου.

Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται μέσω Internet, από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, γεγονός που θα διευκολύνει το κοινό, θα μειώνει τις ουρές, ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί με την εγκατάσταση σύγχρονων ακυρωτικών μηχανημάτων.
Παράλληλα με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Ξυδάκης ανακοίνωσε και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σημειώνοντας ότι «έχουμε τα φθηνότερα εισιτήρια σε όλη την Ευρώπη, σε τέτοιο βαθμό, ώστε αδικούμε την αξία του προσφερόμενου αγαθού».

(Visited 1 times, 1 visits today)