Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Ισπανία: Σε στάση εργασίας προχωρούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Οι Ισπανοί ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 8, 10, 12 και 14 Ιουνίου

aeroplano600_400

Οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ισπανία πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας για τέσσερις ημέρες τον Ιούνιο, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του συνδικάτου τους, στο πλαίσιο μιας διένεξης σχετικά με κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν από την AENA, την αρχή που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια, για μια απεργία που είχαν πραγματοποιήσει το 2010.

Οι Ισπανοί ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στις 8, 10, 12 και 14 Ιουνίου, δύο ώρες το πρωί και δύο ώρες το απόγευμα, σε όλη τη χώρα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του συνδικάτου. Πρόκειται για την απάντηση στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την AENA σε 61 ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη.
Η κινητοποίηση θα αρχίσει ενώ ξεκινά στην Ισπανία η τουριστική σεζόν και απειλεί να προκαλέσει προβλήματα σε μια βιομηχανία που αντιστοιχεί σε πάνω από το 10% της οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Πριν από πέντε χρόνια, η κυβέρνηση είχε καλέσει τον στρατό για να αναλάβει τον έλεγχο των πύργων ελέγχου, σε μια προσπάθεια να σπάσει την απεργία των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας που είχε παραλύσει τα αεροδρόμια και προκαλέσει προβλήματα σε χιλιάδες επιβατών. Η απεργία του 2010 ήταν αποτέλεσμα μιας διένεξης με την AENA για μισθολογικά ζητήματα και τις συνθήκες εργασίας. Οι ελεγκτές δεν είχαν προειδοποιήσει πριν απεργήσουν και είχαν επικριθεί γι” αυτό από τον ισπανικό Τύπο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By