Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, 2019

Je m΄ appelle Appelle!

Λίγο πριν τα χιόνια, βρήκαμε τα καταφύγιό μας!

H «Appelle» είναι μία ξύλινη κατοικία που βρίσκεται στο Karjaa, της Φινλανδίας, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Marco Casagrande.Το κτίριο βρίσκεται σε ένα φυσικό «λιμάνι» σαν μια βάρκα, σε ένα καταφύγιο χώρο διαμορφωμένο από βράχους και δέντρα.

Το εσωτερικό του είναι ένας συνεχόμενος χώρος που αναπτύσσεται βαθμιαία κατά μήκος του σπιτιού και μέσα από τα ανοίγματα και τη βεράντα γίνεται ένα με τον γύρω τοπίο. Κατά μήκος αυτού του άξονα διεξάγονται οι συλλογικές και οι ιδιωτικές δραστηριότητες των ενοίκων, συντονισμένες με την εποχή , τις λειτουργίες και τις ανάγκες της ημέρας και της νύχτας. Ο ίδιος χώρος χρησιμοποιείται για τα πάντα, για ύπνο, φαγητό, ακόμα και ως στούντιο ή γυμναστήριο. Αυτού του είδους οι πολυ- λειτουργικοί χώροι «Tupa» ή » Pirtti», είναι αρκετά συνηθισμένοι στην παραδοσιακή φινλανδική αρχιτεκτονική.

Η «Appelle» είναι μέρος της φύσης. Το σπίτι είναι μέσα στο δάσος, όσο και το δάσος είναι μέσα στο σπίτι – η αρχιτεκτονική είναι ένας μεσολαβητής μεταξύ του σύγχρονου ανθρώπου και της φύσης που τον περιβάλλει.

[custom_gallery id=»97610″]

By