Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

«Kαθάρισε» τις καθαρίστριες η Ρένα Δούρου

Ύστερα από την ασφυκτική πίεση κυβέρνησης και τρόικας που δεν ήθελαν να εγκρίνουν προσλήψεις, ανέθεσε τον καθαρισμό του κτιρίου της Περιφέρειας σε ιδιώτες

rena_dourou_NYT_2

Μπορεί η Ρένα Δούρου να αλυσοδέθηκε με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, να διαδήλωσε μαζί τους και να είχε την απόλυτη στήριξή τους κατά τη διάρκεια των εκλογών, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ύστερα από την ασφυκτική πίεση κυβέρνησης και τρόικας που δεν ήθελαν να εγκρίνουν προσλήψεις, ανέθεσε τον καθαρισμό του κτιρίου της Περιφέρειας σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η Περιφερειάρχης Αττικής άφησε τον διαγωνισμό που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση να τρέξει και να ολοκληρωθεί κανονικά και δεν έκανε καμία άλλη κίνηση για να βρει μια εναλλακτική λύση και να μην επιτρέψει την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στην περιφέρεια και στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η κ. Δούρου απέρριψε ακόμα και την πρόταση που της είχε κάνει πριν από ένα μήνα ο κ. Σγουρός, με την οποία την καλούσε να καταθέσει πρόταση πρόσληψης των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στην Περιφέρεια Αττικής.

Από την πλευρά της Περιφέρειας αυτό που ανεπίσημα διαμηνύεται είναι ότι η κατάσταση του κτιρίου της Περιφέρειας είναι άθλια και πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα για να μην μετατραπεί σε χαβούζα. Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία, πλην της δρομολογημένης θα καθυστερούσε πολύ και θα εξέθετε την Περιφέρεια.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης Σγουρού και αφορούσε τα κτίρια του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει υπολογιστεί στις 667.000 ευρώ, οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους, και το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία που προσέφερε 22.399 ευρώ ανά μήνα.

Η σύμβαση είναι ετήσια με εξάμηνη προαίρεση και το ποσό φτάνει στο σύνολο τα 403.168,68 ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By