Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Kύπρος: Συμφωνία με την τρόικα για επικαιροποίηση του μνημονίου

Το απόγευμα αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για να παραθέσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία

cyprus610_051113

Έπειτα από σκληρές διαβουλεύσεις στο προεδρικό μέγαρο φαίνεται πως επήλθε συμφωνία μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας για την επικαιροποίηση του κυπριακού μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η «χρυσή τομή» σε σχέση με τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αποτελούσε σημείο αιχμής και χθες υπήρξε η παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη για να γεφυρωθούν οι διαφορές, οι οποίες δεν εστιάζονταν μόνο στις εκποιήσεις, αλλά και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις εξαιρείται μέχρι το τέλος του χρόνου η κύρια κατοικία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίστηκε το πλαίσιο για την αφερεγγυότητα, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για την κύρια κατοικία.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί πριν τέλος του χρόνου. Το απόγευμα αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για να παραθέσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By