Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020

Κ.Χατζηδάκης: «Εάν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι θα βγάλουμε το καπέλο στον κ. Τσίπρα»

«Είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε σωστή μεταρρύθμιση. Το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι αν θέλει να βασιστεί σ’ εμάς» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης

xatzidakis featured

«Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, θα στηρίξουμε κάθε θετικό μέτρο. Για παράδειγμα εκκρεμεί η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων. Γιατί να μην το στηρίξουμε; Πρέπει να το στηρίξουμε! Το ερώτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το στηρίξει;», σχολίασε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ανοίγοντας παράθυρο υπερψήφισης μέτρων της νέας κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ υπογράμμισε ότι εγείρεται ένα «ηθικής τάξεως θέμα, με την έννοια ότι έλεγε πριν τις εκλογές και εξακολουθεί να λέει και τώρα ότι μπορεί να βρει μία μαγική συνταγή και να προχωρήσουμε χωρίς μέτρα».

Ωστόσο, «η κυβέρνηση για να πάρει χρήματα θα μπει στον κόπο να φέρει κάποιους νόμους στη Βουλή. Και θα μπει σε μεγαλύτερο κόπο να πείσει την κοινοβουλευτική της ομάδα να στηρίξει αυτό. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε κάθε σωστή μεταρρύθμιση. Το ζήτημα για την κυβέρνηση είναι αν θέλει να βασιστεί σ’ εμάς –στην όποια διάθεσή μας να στηρίξουμε ότι νομίζουμε– ή στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, ο ίδιος εξήγησε ότι «εάν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι στόχοι για την ανάπτυξη θα βγάλουμε το καπέλο στον κ. Τσίπρα. Μετά από 5 χρόνια που η Ελλάδα είναι στην πρέσα του μνημονίου δεν έχει νόημα να κάνει κανείς μια μικροκομματική αντιπολίτευση έτσι ώστε η πατρίδα μας στο τέλος να πάει πραγματικά στα βράχια».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι «το θέμα Κατρούγκαλου, το έκανε μεγάλο ο πρωθυπουργός δια της επιμονής του να καλύψει απολύτως τον υπουργό του. Και έτσι όπως εξελίσσεται το θέμα, εξ αντικειμένου, και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος βλάπτουν τον εαυτό τους».

«Τώρα βγήκε μια έκθεση του ΟΟΣΑ για τις δωροδοκίες. Προφανώς είναι δική μου καθώς έχω υποκλέψει τη σφραγίδα του ΟΟΣΑ!!!», σχολίασε μετά και την προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού στον πρώην «γαλάζιο» υπουργό.

«Η οικονομία έχει μπει ξανά στην φορμόλη»

«Η οικονομία έχει μπει ξανά στην φορμόλη. Υπό αυτές τις συνθήκες αναγκαστικά φοβούμαι βαδίζουμε προς 3ο μνημόνιο και τον Ιούνιο θα κληθούν να αποφασίσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ», περιέγραψε ο κ. Χατζηδάκης.

Τέλος, ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, είπε πως «τώρα παρουσιάζουν ως νέα κονδύλια τα 2 δισ. από τις Βρυξέλλες. Δεν είναι καθόλου καινούργια. Είναι μέρος των 20,8 δισ. ευρώ που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση Σαμαρά, ήμουν αρμόδιος υπουργός. Ας μας πουν από πια καινούργια γραμμή του κοινοτικού προϋπολογισμού είναι αυτά τα χρήματα. Δυστυχώς ψεύδονται ασυστόλως».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By