Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

K. Xατζηδάκης: Η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει

Πρέπει να αποφασίσουμε ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε και ποια Ελλάδα θέλουμε. Η Ν.Δ. έχει θέμα φυσιογνωμίας, ευρύτερο από το θέμα της αλλαγής ηγεσίας.

xatzidakis featured

Δεν είναι ασυνήθιστες οι εντάσεις στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά οι εκλογικές διαδικασίες θα δώσουν και τη λύση στο τέλος» επισήμανε ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης για την ένταση που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του «Πρακτορείου 104,9 FM».

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του αρχηγού που πρέπει να εκλεγεί, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα μιλήσει αργότερα και περιορίστηκε μόνο στη διαπίστωση ότι «και οι τέσσερις υποψηφιότητες έχουν αξιόλογα χαρακτηριστικά» διότι τώρα θεωρεί ότι «είναι πιο χρήσιμο να υπάρχουν φωνές που μιλούν για τα πολιτικά χαρακτηριστικά της Ν.Δ.».

Ο ίδιος είπε ότι περίμενε να ακολουθηθεί μια άλλη διαδρομή, δηλαδή να προηγηθεί η συζήτηση και ίσως συνέδριο πριν από την εκλογική διαδικασία στη Ν.Δ. και παρατήρησε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος γι” αυτό επέμεινε στην πρόταση που κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να γίνει μια ειδική συνεδρίασή της, στην οποία θα μιλήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι και βουλευτές, καθώς και μια ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Πρέπει να αποφασίσουμε ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε και ποια Ελλάδα θέλουμε. Η Ν.Δ. έχει θέμα φυσιογνωμίας, ευρύτερο από το θέμα της αλλαγής ηγεσίας. Να λύσει την εξίσωση: Ανανέωση με ενότητα» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Ταυτόχρονα παρατήρησε: «Να μην έχουμε αυταπάτες ότι όλα αυτά μπορούν να γίνου με έναν τρόπο εύκολο και μαγικό. Η Ν.Δ. πρέπει να αλλάξει για να μην βουλιάξει. Και το να αλλάξουμε, κρατώντας την ενότητα, έχει ένα βαθμό δυσκολίας».