Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε μπαρ

Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει η επίθεση σε μπαρ στην Καλιφόρνια, καθώς οι Αρχές κάνουν πλέον λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς. Ο δράστης έχει, επίσης, πεθάνει, ενώ γίνεται λόγος και για πολλούς τραυματίες.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένας αστυνομικός, ο οποίος συνταξιοδοτούνταν την επόμενη χρονιά. Ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο.

Η αστυνομία εκλήθη στο σημείο στις 11:30 μ.μ. (τοπική ώρα) και το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά των αντρών της.

Ο δράστης φέρεται να άνοιξε αρχικά πυρ εναντίον του φύλακα που ήταν στην μπροστινή πόρτα και στη συνέχεια εισήλθε στο μπαρ.

«Σε εξέλιξη περιστατικό με πυροβολισμούς», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της κομητείας Βεντούρα στο twitter και κάλεσε τους πολίτες να μείνουν «μακριά από την περιοχή. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες».

Αστυνομική πηγή που μίλησε στους LA Times σημείωσε πως ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν 30 φορές.

Ο Nick Steinwende σημείωσε πως μερικοί φίλοι του ήταν μέσα στο μπαρ την ώρα της επίθεσης.

«Επικρατούσε χάος, ο κόσμος πηδούσε από τα παράθυρα, πηδούσε τις πύλες και προσπαθούμε να βγει», είπε και συμπλήρωσε: «Απ’ όσα μου είπαν, ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί από τη ρεσεψιόν. Ο κόσμος κρυβόταν στα μπάνια».

Δημοσιογράφος, που έσπευσε στο σημείο, δημοσίευσε στο twitter μία φωτογραφία ενός εκ των θαμώνων του μπαρ, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς και αναγκάστηκε να σπάσει ένα τζάμι με καρέκλα για να σωθεί.

By