Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Καμίνης: Τα Εξάρχεια, μία εμβληματική περιοχή παραδίδεται στο έγκλημα.

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική της αστυνομίας.

kaminis

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμο Βήμα FM, μίλησε για την εγκληματικότητα στους δρόμους της Αθήνας, τηνελλειπή αστυνόμευση, και ειδικότερα για το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή των Εξαρχείων.

Για την αστυνομία είπε: «Άλλοτε η παρουσία της Αστυνομίας είναι υπερβολική και άλλοτε είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, και αυτό το λέω ανεξαρτήτως από υπουργούς, γιατί το θέμα δεν προέκυψε σήμερα».

Σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών σε κεντρικές περιοχές, ανέφερε: «δεν επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών μέρα-μεσημέρι, όλοι να ξέρουν τι γίνεται εκεί πέρα, οι καταστηματάρχες να τους ξέρουν έναν, έναν με τα μικρά τους ονόματα τους εμπόρους, και η Αστυνομία να τους αφήνει ανενόχλητους. Το ίδιο και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και σε άλλες περιοχές. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει κάποτε».

Στη συνέχεια, ότανρωτήθηκε για τα Εξάρχεια, τόνισε: «μία εμβληματική περιοχή της Αθήνας παραδίδεται στο έγκλημα. Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε πια μεταξύ πολιτικού και κοινού εγκλήματος. Τι νόημα έχει, αν η ζωή των ανθρώπων εκεί, έχει γίνει μαρτύριο;»

Τέλος, κατέληξε: «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: σε μία παραδοσιακή γειτονιά, σε μια ωραία γειτονιά αμφισβήτησης και διανόησης, σε μία φοιτητική γειτονιά, δεν επιτρέπεται αυτή η κατάπτωση».
 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By