Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Καραγκούνης: Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει

Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει, δεν το έχουν αποφύγει και βέβαια το λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι είναι ανά πάσα στιγμή στο τραπέζι.

karagounis-kostas

Μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Κώστας Καραγκούνης εκτίμησε πως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Στο ερώτημα ποια είναι η πρόβλεψή του για τις πολιτικές εξελίξεις ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε:

«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει, δεν το έχουν αποφύγει και βέβαια το λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι είναι ανα πάσα στιγμή στο τραπέζι. Η συμφωνία έχει διάφορα στάδια. Την Τετάρτη θα ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο μέτρων.

Χρονικά πηγαίνουμε έως τέλη Αυγούστου, πιθανότατα και τον Σεπτέμβρη και λίγο αργότερα, ώστε να κλειδώσει η συμφωνία, διότι μετά ξεκινάει η επόμενη φάση που είναι η εφαρμογή της συμφωνίας»

Στην επισήμανση ότι το νωρίτερο που θα μπορούσαμε δούμε εκλογές στη χώρα είναι τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, ο πρώην υπουργός είπε:

«Θα ήταν εγκληματικό να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές, όχι ότι η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσει την θεωρία της αριστερής παρένθεση. Για την χώρα θα ήταν ό,τι χειρότερο να πάμε σε εκλογές».

(Visited 1 times, 1 visits today)