Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Κατσέλη: Ο κόσμος ανησυχεί ακόμη για τις καταθέσεις του

«Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, αν όχι όλοι, μπορούν να αρθούν αυτό το φθινόπωρο και προς το τέλος του χρόνου»

katseli

Η Ελλάδα θα είναι σε θέση να άρει τα capital control, πλήρως ή μερικώς, έως το τέλος του χρόνου εκτίμησε η Λούκα Κατσέλη.

«Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, αν όχι όλοι, μπορούν να αρθούν αυτό το φθινόπωρο και προς το τέλος του χρόνου», δήλωσε στην ΕΡΤ. Μία από τις προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό έχει ήδη ικανοποιηθεί, με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, πρόσθεσε, κάτι που βοηθά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη χώρα.

Το επόμενο βήμα, ανέφερε, θα ήταν η ΕΚΤ να δώσει στις ελληνικές τράπεζες πρόσβαση στη «φθηνή χρηματοδότηση», αποδεχόμενη τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση.

Παρόλα αυτά, σημείωσε η κ. Κατσέλη, οι δύο προϋποθέσεις που απομένουν για την πλήρη άρση των capital control- αποτελεσματική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες- δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν.

«Η επιστροφή των καταθέσεων είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνο, γιατί ο κόσμος ανησυχεί ακόμη», εξήγησε η κ. Κατσέλη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By