Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Κεμζούρα: «Ήταν ένα σοκ η αποχώρηση Μπλατ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε στην λιθουανική ιστοσελίδα «15min.lt», ότι σοκαρίστηκε από τα νέα της απόλυσης του Ντέιβιντ Μπλατ, προσθέτοντας ότι ο Ολυμπιακός του ζήτησε καταρχάς να καθίσει στον πάγκο για τους δύο επόμενους αγώνες.

Ο Λιθουανός κόουτς τόνισε μεταξύ άλλων πως ήταν αναπάντεχη η αποχώρηση του Μπλατ από τον Ολυμπιακό, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να προχωρήσουν, καθώς η σεζόν έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σοκαρίστηκα, όπως πιστεύω και όλοι. Ήταν αναπάντεχο» δήλωσε αρχικά ο Κεμζούρα, για να συμπληρώσει:

«Φυσικά η ομαδα δεν έπαιζε όπως όλοι περίμεναν, αν και υπήρχαν πολοί λόγοι για αυτό. Δε θα πω κάτι καινούριο, αλλά προετοιμαζόμασταν με μισή ομάδα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όταν ήρθαν όλοι, χρειαστήκαμε χρόνο για να καταλάβουν όλοι πού βρισκόμαστε.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήθελε αυτά τα αποτελέσματα. Φυσικά κι εμείς ήμασταν δυσαρεστημένοι και σκεφτόμασταν τι αλλαγές θα κάνουμε.

Πιστεύαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο, αλλά οι Ιδιοκτήτες το είδαν διαφορετικά. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

Για αυτό είναι οι ιδιοκτήτες και εμείς πρέπει να ζήσουμε με αυτές τις αποφάσεις. Ήταν σοκ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε».

Στη συνέχεια ο Κεμζούρα είπε: «Μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα για τα δύο επόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι το καθήκον, αν γίνει κάτι πρέπει να είμαι έτοιμος. Έπρεπε να αναλάβω και να συνεχίσω να δουλεύω».

Για την την σχέση του με τον Μπλατ: «Ο Ντέιβιντ μας έφερε στην ομάδα και του είμαι ευγνώμων, όπως και για πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Μου έδωσε πολλά, αλλά η κατάσταση τώρα είναι τέτοια που δεν γίνεται να τα πετάξω όλα».

By