Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Κερδίζει έδαφος ο Οδυσσέας

Δύο στα Δύο για τον Αρκά υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα

konstantinopoulosA

Μιλήσαμε και προχθές για την διακοπή της Digea, αλλά στο rewind που επιχειρήσαμε προτεραιότητα είχε η συνδικαλιστική γυμναστική των υπουργών, μέσα από την πρωτομαγιάτικη πορεία.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Στα ψηλά λοιπόν που χάσαμε, λόγο τεχνικού προβλήματος, ήταν και μία αρκετά καλή και σημαντική τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην εκπομπή Πρώτη γραμμή του Σκάι.

 Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για την αναξιοκρατία που υπάρχει στη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού. Είπε για την τραγικότητα του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που έρχεται μέσα από νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, «κάτι που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω».  Αλλά κυρίως στάθηκε, στην πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που έφερε η κυβέρνηση και αφορά την χρήση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και ζήτησε, «να έρθουν τα ονόματα  όσων κάνουν χρήση της ρύθμισης στη Βουλή«.

Ονόματα που πιστεύω πως όταν τα δούμε θα τρίβουμε τα μάτια μας. Αρκεί να σημειώσω πως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε ομιλία του το προηγούμενο διάστημα στη βουλή, είχε υπαινιχθεί πως υπάρχει σχέση μεταξύ της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου και του πατέρα της Νίκου Κωνσταντόπουλου,  με την οικογένεια Βαρδινογιαννη, λόγο διορισμού του δεύτερου, κατά το πρόσφατο παρελθόν, στην προεδρία του Παναθηναϊκού.

Ο Αρκάς υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μαθαίνω όμως πως δεν έμεινε μόνο εκεί. Το πολιτικό του κοντέρ ανεβάζει στροφές τελευταία και στην Κ.Ο.Ε.Σ. που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, όταν του ζητήθηκε να μετέχει σε επιτροπή, σχετική με τα ταμειακά διαθέσιμα του κόμματος, στην οποία εκτός του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και του γραμματέα της Κ.Ο. Λεωνίδα Γρηγοράκου, θα μετέχουν και οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι του οι Ανδρέας Λοβέρδος και Φώφη Γεννηματά, εκείνος αρνήθηκε να μετέχει εμφατικά και κατηγορηματικά, διαφοροποιώντας την θέση του και παίρνοντας αποστάσεις από άστοχους χειρισμούς που ενδεχομένως έχουν γίνει το διάστημα αυτό.

Μάλιστα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που περιμένω πως θα εξελιχθεί, σε αρκετά σημαντικό πόλο το επόμενο διάστημα, καθώς είναι ο πιο νέος υποψήφιος, ενός κόμματος που έχει ανάγκη μία αλλαγή σε πολιτική και συμβολισμούς, τόνισε πως είχε ζητήσει προ διετίας ενημέρωση για αυτά τα θέματα και η ηγεσία όχι απλά αρνήθηκε να την παράσχει αλλά τον επέπληξε, «στρίβοντας» με αυτό ον τρόπο το τότε αίτημα του βουλευτή Αρκαδίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)