Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από το διεθνές ποδόσφαιρο ο Μέσι

Αντιμέτωπος με ποινή αποκλεισμού δυο ετών από το διεθνές ποδόσφαιρο βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, με αφορμή τα σχόλια που έκανε έπειτα από τη νίκη της Αργεντινής επί της Χιλής στον μικρό τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Ο Μέσι είχε αποβληθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι για μια διαμάχη με τον Γκάρι Μέντελ της Χιλής, η οποία φάνηκε να ξεκίνησε από τον Χιλιανό ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε και τους δυο, με τον Αργεντινό άσο να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του μετά το τελικό σφύριγμα, αφήνοντας υπονοούμενα πως η διοργάνωση έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ευνοηθεί η Βραζιλία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλη η κατάσταση έχει στηθεί υπέρ της Βραζιλίας. Ελπίζω πως το VAR και οι διαιτητές δεν θα παίξουν ρόλο στον τελικό και το Περού θα μπορέσει να συναγωνιστεί τη Βραζιλία, αν και το βλέπω δύσκολο.

Δεν ήθελα να είμαι μέρος αυτής της διαφθοράς, δεν θα έπρεπε να έχουμε γίνει μέρος της ασέβειας με την οποία μας αντιμετώπισαν στο Κόπα Αμέρικα. Πάντα λέω την αλήθεια, είμαι ειλικρινής κι αυτό με κρατά ψύχραιμο» είχε αναφέρει ο Μέσι.

Οι συγκεκριμένες δηλωσεις κρίθηκαν σαν «μη αποδεκτές» από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής και αναμένεται, πλέον, η ποινή για τον Αργεντινό.

Μια πιθανή ποινή αποκλεισμού δυο ετών από το διεθνές ποδόσφαιρο, θα στερήσει στον Μέσι τη συμμετοχή στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 και αυτή στο Κόπα Αμέρικα του 2020.

By