Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Κοκτέιλ τον Αύγουστο στην Αθήνα

Ένα από τα μέρη εκείνα που πρέπει να επισκεφτείς αν έχεις ξεμείνει τον Αύγουστο στην Αθήνα, είναι η Λόλα στα Κάτω Πετράλωνα.

lola

Η Λόλα βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα, Κειριαδών 11 και Σφηττίων. Ας σταθούμε λίγο σ’αυτό το σημείο, καταρχάς: H Σφηττίων είναι πεζόδρομος και τυχαίνει να’ναι ένας πραγματικά γαμάτος πεζόδρομος. Η Λόλα λοιπόν, έχει τραπεζάκια και στις 2 μεριές της Σφηττίων και μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα απ’τα καλύτερα “έξω” μαγαζιού που έχουμε δει στην Αθήνα. Φάση κάθεσαι, και σου βγαίνει αυτόματα να πεις “α, ωραία είναι εδώ!”. Όπως και να το κάνουμε, δίνει στο μαγαζί ένα υπερατού.

Και μέσα πάντως γαμάτο είναι το μαγάζι, μην ανησυχείς: Mεγάλα ξύλινα τραπέζια (βοηθούν στις νέες γνωριμίες), ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, jazz/swing/soul μουσική – γενικώς μπορούμε από προσωπική εμπειρία να πούμε ότι στη Λόλα συμβαίνει συχνά να γίνεσαι μια παρέα με κόσμο που μέχρι πριν λίγο δεν ήξερες καν.

Tα ποτά είναι καθαρά και φτηνά. Το απλό ποτό έχει 5 ευρώ, Μοχίτο και Καϊπιρίνια είναι στα 6 και τα υπόλοιπα κοκτέιλ στα 7. Από κοκτέιλ, προτείνουμε Μai-Tai που σερβίρεται σε βαζάκι (δεν ξέρουμε αν φαίνεται απ’τη φωτογραφία αλλά μιλάμε για θηριώδη ποσότητα) και Fat Lemon, με lemon curd, σπιτική λεμονάδα και λευκό και μαύρο ρούμι.

lola-petralona

Και τώρα η λεπτομέρεια που κάνει τον πρωταθλητή. Στο υπόγειο υπάρχει κάτι, που κανονικά θα’πρεπε να υπάρχει σε κάθε μαγαζί που εκτιμά τα ωραία πράγματα στη ζωή: Τραπέζι πινγκ-πονγκ για να προσποιείσαι ότι ξέρεις να παίζεις με τους φίλους σου.

H Λόλα θα είναι ανοιχτή όλο τον Αύγουστο εκτός από τις 15 (της Παναγίας δεν ανοίγουν τα μαγαζιά. Της Παναγίας). Κανονικά είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί αλλά τον Αύγουστο ανοίγουν στις 6 το απόγευμα. Αν πας, πες ένα γεια στη Λόλα (τη σκυλίτσα) και από εμάς.

kokteil

(Visited 1 times, 1 visits today)