Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Κωνσταντοπούλου: «Η λιτότητα σκοτώνει»

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό συνέδριο για μια εναλλακτική πολιτική

konstantopoulou

Η πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό συνέδριο για μια εναλλακτική πολιτική που άρχισε χθες στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Παρίσι και στο οποίο συναντώνται ευρωπαϊκές και γαλλικές δυνάμεις κατά της λιτότητας, τόνισε ότι «η λιτότητα σκοτώνει».

Η κ. Κωνσταντοπούλου στην παρέμβασή της εκτίμησε ότι είχαν επιζήμιες συνέπειες για τους Έλληνες οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων. Έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, η οποία άρχισε μετά την εφαρμογή της πολιτικής των μέτρων λιτότητας από την τρόικα, ενώ απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη και σύγκληση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αντίστασης για έξοδο από τη λιτότητα.

Προσωπικότητες του εναλλακτικού χώρου, περισσότερα από 18 συνδικάτα, 80 ενώσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μετέχουν στο διήμερο συνέδριο με παρεμβάσεις, ανταλλαγές απόψεων και συζητήσεις για θέματα όπως η απασχόληση των νέων, η ελευθερία της έκφρασης, η υγεία, η υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική. Στόχος είναι η οικοδόμηση μιας Ευρώπης δημοκρατικής, με σεβασμό στη βούληση των λαών και του γενικού συμφέροντος και το σύνθημα είναι «Συμμαχία κατά της Λιτότητας», δηλώνουν οι διοργανωτές.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και πρώην διευθυντής της εφημερίδας L΄Humanite, Πιέρ Λοράν, δήλωσε: «Πριν από 10 χρόνια, για πρώτη φορά, ο λαός μιας μεγάλης χώρας, όπως η Γαλλία, έλεγε όχι καταψηφίζοντας το Ευρωσύνταγμα και σήμερα, εμείς που τεθήκαμε επικεφαλής στον αγώνα αυτό, μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι είχαμε δίκιο. Αυτό το όχι ήταν ένα μεγάλο ναι στην Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που γιορτάζουμε σήμερα».

Δίπλα του η Γαλλίδα ακτιβίστρια, δημοσιογράφος και γραμματέας του κόμματος Ευρώπη – Οικολογία – Πράσινοι (EELV) Εμανουέλ Κος, o βουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πουριά Αμιρσαχί, ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλτσιάνι, πρώην στέλεχος της τράπεζας HSBC που αποκάλυψε το σκάνδαλο με χιλιάδες φοροφυγάδες.

Ο κ. Αμιρσαχί επανέλαβε τη βούλησή του για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που θα λειτουργεί στην υπηρεσία του γενικού συμφέροντος. «Η λογική είναι στην Αθήνα, η τρέλα είναι στις Βρυξέλλες», τόνισε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By