Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2020

Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η Φούστανη Εξαπλατάνου στην Έδεσσα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι η Δημοτική Ενότητα Φούστανης Εξαπλατάνου, στην Έδεσσα, τίθεται από σήμερα σε καραντίνα, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η καραντίνα στη Φούστανη Εδέσσης τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 20:00 και θα διαρκέσει για 14 συνολικά ημέρες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας απάντησε και στις φωνές που κάνουν λόγο για έντονο ύφος, τονίζοντας πως δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην προσπάθειά του να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Όπως σημείωσε, παίρνει δύναμη από την πλειονότητα των πολιτών που τηρεί τα μέτρα, ενώ είπε:

«Ευγνωμονούμε τη συντριπτική πλειοψηφία, μαζί τους δίνουμε τη μάχη για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, την ίδια στιγμή θα είμαστε αυστηροί με όσους με τη στάση τους υπονομεύουν την προσπάθεια των πολλών. Δεν θα ανεχθούμε καμία ανεύθυνη στάση. Δεν είναι θέμα μαγκιάς, αλλά ζήτημα ευθύνης, να μην επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Στους 50 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα. Τα κρούσματα στη χώρα μας είναι 1.415.

Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως επιβεβαιώθηκαν 81 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 20 που επιβαίνουν στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι σε καραντίνα έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Εκ των θανόντων οι 38 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 72 έτη, ενώ το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 90 ασθενείς, μέσης ηλικίας 76 ετών, ενώ έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 6 άτομα.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 17.350 τεστ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By