Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2020

Κορωνοϊός: Η Ισπανία ξεπέρασε σε νεκρούς την Κίνα!

Δραματικός είναι ο απολογισμός του κορωνοϊού στην Ισπανία, όπου την Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι άλλοι 738 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους –ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής ημερήσιος αριθμός.

Σύμφωνα με το Associated Press, o συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ισπανία είναι πλέον 3.434 –ξεπερνώντας την Κίνα όπου πέθαναν 3.285 άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την αρνητική πρωτιά εξακολουθεί να διατηρεί η Ιταλία, όπου ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει τουλάχιστον 6.820 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, οι ισπανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως αυξήθηκε κατά 20% και ο αριθμός των κρουσμάτων, αγγίζοντας πλέον τα 47.610.

«Ναρκώνουμε τους 65χρονους για να δώσουμε τους αναπνευστήρες σε πιο νέους»
Εν τω μεταξύ viral έχει γίνει η συγκλονιστική μαρτυρία ενός Ισπανού γιατρού, ο οποίος με τρεμάμενη φωνή και με δάκρυα στα μάτια, περιγράφει για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, όπως τα βιώνει ο ίδιος αλλά και συνάδελφοί του.

«… αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ανθρώπους άνω των 65 ετών και τους ναρκώνουν για να πεθάνουν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους, ώστε να τους δώσουν σε πιο νέους», λέει ο γιατρός τονίζοντας:

«Δεν υπάρχουν προμήθειες, δεν υπάρχει χώρος και δεν υπάρχουν αναπνευστήρες. Τους ναρκώνουμε και κρατάμε το χέρι στους ετοιμοθάνατους επειδή οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι δίπλα τους, έτσι τους βοηθάμε να πεθάνουν για να ελευθερώσουμε τους αναπνευστήρες για άτομα κάτω των 65 ετών».

«Το καταπίνεις, ξεγελάς τον εαυτό σου και πας στη δουλειά, ξέροντας ότι θα αφήσεις πολλούς ανθρώπους να πεθάνουν. Κλαις στο σπίτι, κλαις τα βράδια και πας στην δουλειά το επόμενο πρωί», λέει ο γιατρός.

By