Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Κουράκης: Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές – Καταργείται η τράπεζα θεμάτων

Σαρωτικές αλλαγές προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας

kourakis

Σε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από εφέτος, προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο κ. Κουράκης είπε – μεταξύ άλλων – ότι οι μαθητές της Α” και της Β” Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται.

Προσθεσε ότι καταργούνται και οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α” και την Β΄ Λυκείου. Στην Γ” Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία.

Στα Πανεπιστήμια επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους, θα διευκολύνονται οι μετεγγραφές, ενώ επιστρέφουν οι διοικητικοί υπάλληλοι που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ο κ. Κουράκης είπε ακόμα ότι επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που έχει λάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά τα μέτρα της νέας ηγεσία τους ΥΠΠΑΙΔ:

  • Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»
  • Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α” και την Β΄ Λυκείου
  •  Στην Γ” Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.
  • Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου
  • Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες
  • Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους
  • Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους
  • Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν
  • Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία
  • Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»

Σημειώνεται ότι η τελετή παραλαβής παράδοσης από την προηγούμενη στη νέα ηγεσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By