Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Κουτσούμπας: Το 2016 θα έχουμε νέες εκλογές ή νέες κυβέρνηση συνεργασίας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το 2016 να γίνουν εκλογές ή μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας από τα υφιστάμενα κόμματα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, εξέφρασε την άποψη ότι «δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι προσπάθειες γενικότερων συναινέσεων ανάμεσα στα αστικά κόμματα τονίζοντας πως προωθείται ένας νέος κάλπικος διπολισμός, με ένα πόλο την κεντροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταλάβει το χώρο του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη την ΝΔ η οποία επιχειρεί να συσπειρώσει δυνάμεις από την ακροδεξιά ως την παραδοσιακή δεξιά αλλά και το κέντρο που καλύπτεται από το ΠΑΣΟΚ τον Λεβέντη και το Ποτάμι».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε πως «θεωρεί οτι στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα δυο κόμματα του αστικού συστήματος προσπαθούν να διευρύνουν τις συνεργασίες τους και αυτή θα είναι η στόχευση ενός νέου εκλογικού νόμου με στόχο να κρατηθεί στην κυβερνητική καρέκλα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΣΡ είπε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η αναδιανομή της πίτας για να ευνοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «παρασκηνιακές προτάσεις και παζάρια όταν λύνονται με υπουργικές αποφάσεις μια σειρά θέματα όπως το ποιος θα πάρει άδεια». Τέλος, είπε ότι αρχές όπως το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητες κατ” ευφημισμόν

(Visited 1 times, 1 visits today)