Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

«Κόβει» το τσιγάρο η Παπαστράτος

Tέλος εποχής για την ιστορική καπνοβιομηχανία Παπαστράτος η οποία αλλάζει σελίδα και στρέφεται πλέον αποκλειστικά, στην περίπτωση της χώρας μας, στην παραγωγή ράβδων καπνού, heets, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Iqos. Στη νέα εποχή της η Παπαστράτος θα ενισχύσει και τις εξαγωγές της χώρας μας ενώ θα ενισχύσει το δυναμικό της με 400 επιπλέον εργαζόμενους.

«Η επιθυμία των ανθρώπων για το τελευταίο τσιγάρο, έγινε δέσμευση για την Παπαστράτος» επισήμανε κατά την εκδήλωση εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη μονάδα παραγωγής του Ασπροπύργου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Χαρμπαντίδης. «87 ολόκληρα χρόνια μετά τη δημιουργία του πιο σύγχρονου για την εποχή εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στην Ελλάδα, η Παπαστράτος πρωτοπορεί και πάλι. Πιστοί στη δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, εγκαινιάσαμε σήμερα ένα νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο, το οποίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την Παπαστράτος.

Με την επένδυση αυτή κάνουμε μία ακόμα κίνηση στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με νέες θέσεις εργασίας, διασφάλιση χιλιάδων θέσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την ενίσχυση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, όμως, γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε οριστικά πίσω μας το τσιγάρο, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίηση του οράματός μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιστορική χαρακτήρισε την επένδυση από πλευράς του και ο κ. ο Διευθύνων Σύμβουλος της Philip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος, κάνοντας λόγο για ένα σημαντικό βήμα που μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο μέλλον και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της PMI μέσα από τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την εταιρεία μας.

Η Παπαστράτος είναι το πρώτο μας εργοστάσιο που σταματάει την παραγωγή τσιγάρων και μετατρέπει τη λειτουργία της για να παράγει αποκλειστικά εναλλακτικά προϊόντα που θερμαίνουν και δεν καίνε τον καπνό. Θα συνεχίσουμε να μετατρέπουμε τις υπάρχουσες και να επενδύουμε σε νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις για να ικανοποιήσουμε την απαίτηση ενηλίκων καπνιστών απ” όλο τον κόσμο που αναζητούν καλύτερες λύσεις, εναλλακτικές του καπνίσματος.

Δεσμευθήκαμε να προσφέρουμε προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε όλους τους ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Το ρεύμα αυτής της επαναστατικής αλλαγής προς όφελος των 1,1 δισεκατομμυρίων καπνιστών, της δημόσιας υγείας και την κοινωνίας γενικότερα γίνεται συνεχώς πιο δυνατό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου» τόνισε.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης η Ελλάδα αποκτά τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής ράβδων καπνού, για το νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν της Philip Morris International (PMI), το IQOS. Η επένδυση που οδήγησε στην πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, αλλά και στο ριζικό μετασχηματισμό της Παπαστράτος, ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, παρά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και το μέγεθος του έργου, και περιλάμβανε την κατασκευή 3 νέων κτηρίων, την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού.

Επιπλέον με την επένδυση αυτή όπως εξήγησαν τα στελέχη της εταιρείας, δημιουργήθηκαν 400 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας το προσωπικό κατά 50% κι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων σε 1.200. Παράλληλα, η στροφή της εταιρείας στην καινοτομία, αναμένεται να αλάξει και το μέλλον αλλά και την οικονομία της χώρας αφού η επένδυση έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα, την ίδια στιγμή που PMI εκπέμπει παγκοσμίως ένα ηχηρό μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και τις προοπτικές της.

Οι νέες εγκαταστάσεις εγκαινιάστηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Philip Morris International, Ανδρέα Καλαντζόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων από την πολιτική και επιχειρηματική ζωή της χώρας.

By