Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Λαφαζάνης: Απαράδεκτο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές πριν από τις 27 Σεπτέμβρη

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά

lafazanis

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκή Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι θα είναι απολύτως απαράδεκτο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές πριν από τις 27 Σεπτέμβρη, όπως και το να μην πραγματοποιηθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διερευνητικών εκλογών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ζήτησε επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού στο δρόμο προς τις κάλπες, ενώ τέλος επανέλαβε την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Και υπενθύμισε ότι αυτή τη θέση υποστήριζε πάντα και ως βουλευτής και ως υπουργός απέναντι στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By