Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Λαπαβίτσας: «Με μνημονιακές πολιτικές δεν βγαίνουμε από την μαύρη τρύπα χρέους»

Καρφιά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών

lapavitsasA

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της συμφωνίας που είναι προ των πυλών με τους δανειστές κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.

«Με μνημονιακές πολιτικές δεν βγαίνουμε ποτέ από την μαύρη τρύπα του χρέους» είπε με έμφαση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ενδεχόμενο να συμφωνήσει η κυβέρνηση με τα όσα προτείνουν οι πιστωτές.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, καταφέρθηκε εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: «Τα σχέδια του ΔΝΤ γενικά δεν πετυχαίνουν. Στην χώρα, υπήρξαν και δυο επιπλέον λόγοι. Έπρεπε εξ αρχής να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους. Δεν μπορούσε όμως γιατί ΕΕ δεν το επέτρεπε. Το 2ο γιατί θα απαιτούταν υποτίμηση που δεν μπορούσε να γίνει στην χώρα μας. Η απουσία αυτών των δύο συνέτριψαν την χώρα μας» είπε ο Κ. Λαπαβίτσας.

Έκανε λόγο για «αποτυχία αποτελεσματικής ένταξης της χώρας στην νομισματική ένωση» και υποστήριξε πως το μνημόνιο πέτυχε «σταθεροποίηση νεκροταφείου, συντρίβοντας την οικονομία, το ΑΕΠ και την οικονομία».

Αναφερόμενος στην ύφεση υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα: «Μπορεί να προκύψει το επόμενο τρίμηνο αλλά μαντικές ικανότητες δεν έχω. Έχουμε δύσκολες καταστάσεις στην οικονομία αλλά ύφεση δεν έχουμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By