Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Λος Άντζελες: Βίντεο κατέγραψε αστυνομικούς να σκοτώνουν άστεγο

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έκανε κανένα σχόλιο.

los antzeles police2

Βίντεο το οποίο δείχνει αστυνομικούς του Λος Άντζελες να ακινητοποιούν και να πυροβολούν θανάσιμα έναν άστεγο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αναζωπυρώνοντας τις αντιδράσεις για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη φτωχή γειτονιά Σκιντ Ρόου, κοντά στο κέντρο της αμερικανικής πόλης, ενώ οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Στο βίντεο διακρίνονται αστυνομικοί να ακινητοποιούν έναν άνδρα, ενώ κάποιος φωνάζει «Πέτα κάτω το όπλο». Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί και περαστικοί αρχίζουν να καλούν σε βοήθεια. Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται επίσης ένας αστυνομικός να ακινητοποιεί μια γυναίκα η οποία σηκώνει ένα ρόπαλο ενάντια στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν έκανε κανένα σχόλιο, ωστόσο τοπικό μέσο ενημέρωσης μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός είχε ανοίξει πυρ.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Los Angeles Times, ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Πολλοί ξενώνες και υπηρεσίες για τους άστεγους της περιοχής βρίσκονται στο Σκιντ Ρόου και ορισμένοι άστεγοι έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια της συγκεκριμένης γειτονιάς.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, οι αστυνομικοί είχαν επέμβει για μια διάρρηξη και το θύμα πάλευε με κάποιον μέσα στη σκηνή του.

Τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι η ένταση συνεχίστηκε στην περιοχή αρκετές ώρες μετά το συμβάν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By