Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

Λοβέρδος: «Η κάλυψη των διδακτικών αναγκών προηγείται της τυπικής εκπαίδευσης»

Απάντηση του υπουργού Παιδείας σε αναφορά της βουλευτού Νάντιας Βαλαβάνη

loverdos

«Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν σε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2014-2015, δεν μπορούσαν να αποσπαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας επειδή προηγείται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών της τυπικής εκπαίδευσης», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού σε αναφορά που κατατέθηκε από τη βουλευτή κα. Νάντια Βαλαβάνη για το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί δεν αποσπάστηκαν στα ΣΔΕ αν και διέθεταν περισσότερα μόρια και εμπειρία από άλλους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα γίνεται γνωστό από τον υπουργό, μετά από ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι οι οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες Επιλογής Υποψηφίων Εκπαιδευτικών ΣΔΕ της ΓΓΔΒΜ (δημοσίευση 28-8-2014) δεν είναι δεσμευτικοί ως προς τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ, διότι οι αποσπάσεις αυτές περιορίζονται από της δυνατότητα διάθεσης των εκπαιδευτικών ανά κλάδο από τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας στις οποίες ανήκουν οργανικά ή υπηρετούν με απόσπαση, καθώς προηγείται η κάλυψη των διδακτικών αναγκών της τυπικής εκπαίδευσης.

By