Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Μ.Βορίδης: «Έκλεισε το θέμα ηγεσίας στην Ν.Δ.»

«Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

boridis

Παραπάνω από 60 ομιλητές έχουν πάρει το λόγο μέχρι στιγμής στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ούτε ένα μέλος, μη βουλευτής, δεν έχει θέσει θέμα εκτάκτου συνεδρίου.

Στην παρέμβασή του ο Μάκης Βορίδης διερωτήθη: «Υπάρχει θέμα ηγεσίας; Εδόθη η ευκαιρία ανοικτά. Δεν τέθηκε λοιπόν. “Αρα το θέμα έκλεισε. Και όχι μόνο εδώ αλλά και στο δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Έπρεπε να έχει παραιτηθεί; Την ίδια ώρα, όλοι εδώ μέσα – συμπεριλαμβανομένων και όσων το ισχυρίζονται – αποδέχονται την κρισιμότητα των στιγμών και μάλιστα επικαλέστηκαν και τις σημερινές δηλώσεις Βαρουφάκη περί εκλογών και δημοψηφίσματος. Επομένως ορθώς ο πρόεδρος δεν τους ακούει, υπεύθυνα σκεπτόμενος».

Ο πρώην υπουργός απάντησε και στην κριτική ότι η ΝΔ έχει στραφεί περισσότερο προς τα δεξιά εγκαταλείποντας τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

«Που έχουμε πάει δεξιά; Ας μας πει κάποιος τι από αυτά που έχουμε κάνει, δεν έπρεπε να τα έχουμε κάνει και που διαφωνούν σε όσα κάναμε. Ποιες είναι οι κεντρώες πολιτικές που προτείνουν; Κάποιοι προτείναν ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό. Δηλαδή θα αλλάξουμε τις ιδέες μας επειδή χάσαμε; Είχαμε πολιτική ή ιδεολογική ήττα; Υπάρχει λαϊκό και εθνικό συμφέρον.

Ο Α.Σαμαράς έκανε αυτό που έπρεπε με βάση το εθνικό συμφέρον σε πλαίσιο ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Δυστυχώς για ορισμένους που αναφέρονται σε δήθεν εκστρατεία φόβου, υπάρχει η πραγματικότητα που λειτουργεί υπέρ του Α. Σαμαρά και τους διαψεύδει», υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

By