Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Μ. Βορίδης: Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία

Σε μία δύσκολη στιγμή κανονικά απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να ξεπεραστεί η δύσκολη στιγμή

voridis 2

Ο βουλευτής της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αποκλειστικές δηλώσεις στην εφημερίδα «Αγορά», που εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα (29/05), του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τονίζει: «Προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση για να υπάρξει συμφωνία».

«Ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέει περίπου το αυτονόητο. Σε μία δύσκολη στιγμή κανονικά απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να ξεπεραστεί η δύσκολη στιγμή. Εκεί τελειώνει, λέει το αυτονόητο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Στέλνει ένα σήμα, να το πω έτσι. Λέει μία πολιτική κατεύθυνση. Βάζει ένα στρατηγικό πλαίσιο. Το τι θα γίνει πρακτικά είναι στο χέρι του πρωθυπουργού. Δεν είναι πια θέμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός είναι να πει αν αποδέχεται τη λογική πλαισίου συνεννόησης για να πούμε εν συνεχεία αν θέλει να συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εάν θέλει να συναντηθεί κατά μόνας με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσει, αν θέλει να τους ενημερώσει, αν αισθάνεται ότι δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή ότι απειλείται αυτή, αν θέλει να τη διευρύνει ή δεν θέλει. Αυτά όμως είναι ζητήματα του πρωθυπουργού δεν είναι δικά μας. Εμείς λέμε ότι πρέπει να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις. Τελεία».

Στο ερώτημα αν θα κλείσει η πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές ή θα μπούμε σε περιπέτειες ο κ. Βορίδης απάντησε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ο πρωθυπουργός έχει με τα ίδια του τα χεράκια σκάψει το λάκκο του. Γιατί τον έχει σκάψει τον λάκκο του; Και δυστυχώς εδώ το θέμα είναι να αποφευχθεί να είναι λάκκος της χώρας αυτό το πράγμα, αλλά αυτό είναι μία πραγματικότητα την οποία κανείς πρέπει να την πει και την αντιμετωπίσει. Αυτό το οποίο καλείται να εφαρμόσει τώρα όχι απλώς δεν έχει καμία σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά στην ουσία είναι συνέχεια της πολιτικής που έκανε η ΝΔ. Ε, δεν είναι προφανές ότι είναι τεράστιο πολιτικό ζήτημα;».

(Visited 1 times, 1 visits today)