Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

«Μάχη» κυβέρνησης-Ν.Δ. για τις προσλήψεις στο Δημόσιο

«Έφοδο στο κράτος» καταγγέλλει η ΝΔ, για «σπέκουλα και λαϊκισμό» κάνει λόγο το Μαξίμου

megaro maximou

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση δημιουργείται μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με σημείο αιχμής τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. «Έφοδο στο κράτος» καταγγέλλει η ΝΔ, για «σπέκουλα και λαϊκισμό» κάνει λόγο το Μαξίμου.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για μαζικούς διορισμούς συγγενών και φίλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο, με τελευταία την περίπτωση της οικογένειας του ράπερ – γραμματέα της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατήγγειλε με σκληρές εκφράσεις την τακτική της κυβέρνησης.

«Την ώρα, που βάλλεται η ανάπτυξη και η εργασία, την ώρα που χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία. Αυτό που όλοι βλέπουμε είναι έφοδος κατάληψης του Κράτους. Παντού “σύντροφοι”, συγγενείς και φίλοι της εξουσίας.

Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία. Αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων. Μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία. Εμείς επιμένουμε στην αριστεία και στην αξιοκρατία», ανέφερε ο κ.Κουμουτσάκος.

Το Μέγαρο Μαξίμου που τις τελευταίες ημέρες δέχεται καθημερινές βολές για το θέμα των «ημετέρων» εξέδωσε μια «πύρινη» ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό. Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;», αναρωτιέται το επιτελείο του πρωθυπουργού.

«Όσο για τους κλαυθμούς «για τις δουλειές που χάνονται» ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασσάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία», τονίζει το γραφείο του Αλ. Τσίπρα και προσθέτει:

«Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους. Το κόμμα των θαλασσοδανείων – τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός – ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει».

By